Sjankara Katafray Ess. Olie 11ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Cedrelopsis grevei. (Ishwarane, beta-elemene, beta-caryophyllene, alpha-copaene, allo-aromadrene, beta-selinene).

Afkomstig van wilde teelt uit Madagascar.

In Madagaskar is katafray (cedrelopsis grevei) zowat het belangrijkste timmerhout. Door de vraag naar het hout begint de soort ecologisch wat onder druk te staan, maar er is zeker nog lang geen sprake van dreiging tot uitsterven. Onze katafray olie wordt gedistilleerd uit het hout. Deze bevat voornamelijk sequiterpeenverbindingen: alpha-copaeen, beta-elemeen, tot 25% ishwaraan en alpha-, beta- en delta-elemeen.

De geur is aangenaam, zacht houtig en iets zoetig.

Katafray bevordert huidherstel en werkt schimmelwerend. Een interessante olie bij schimmelnagels. Ook een interessante olie bij spier- en gewrichtsproblemen. Katafray werkt pijndempend en gaat ontstekingen tegen. Ook bij hoofdpijn en andere zenuwpijnen kan deze olie verlichting geven.

Katafray versterkt de zenuwen en geeft energie bij burn out en oververmoeidheid.

Het is een vrij nieuwe, dus weinig bekende olie. De toxiciteit is niet formeel getest. Gelet op de samenstelling zijn wij ervan overtuigd dat dit, bij normaal gebruik, een zeer veilige etherische olie is. Maar, gezien het ontbreken van formele tests, zouden wij toch voorzichtigheid betrachten bij het gebruik bij zwangere vrouwen en baby's.

Gegevens
CNK4370748
FabrikantenSjankara
MerkenSjankara