Gevoelige huid

Maak een onderscheid tussen gevoelige, allergische of reactieve huid

Wat ook uw huidtype is, weet dat uw huid overgevoelig kan zijn en dat zij hevig kan reageren ! U kunt dit verhelpen met aangepaste verzorgende behandelingen en door de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. 

Gevoelig

De huid prikkelt en trekt. Zij reageert overdreven op wind, koude, op onaangepaste producten, na een te sterke reiniging of met te hard water. De winter is een beproeving voor dit type huid en ze ziet doorgaans meer rood door de temperatuurschommelingen.  

Intolerant

Een intolerante huid is deze waarvan de tolerantiedrempel verminderd werd en die overdreven reageert op aanvallen van buitenaf, maar waarvan de reacties wel van voorbijgaande aard zijn. De huid prikkelt, jeukt, trekt en vertoont roodheid.

Deze aandoening kan bij elk huidtype voorkomen : normaal, droog, vet, of gemengd.

Een intolerante huid is een huid die niets meer verdraagt.

Allergisch

De allergische huid reageert overdreven op een allergene substantie dat door ons organisme als een indringer wordt aanschouwd. Telkens als onze huid met deze substantie wordt geconfronteerd zal roodheid, uitslag, eczeem en jeuk optreden. Dit is de top ranking van cosmetische allergenen : parfum, chemische filters, essentiële oliën, antiseptica en chemische conserveringsmiddelen.

Vooral heel zachtjes reinigen

Wij bevelen sterk aan alleen micellair water of zachte reinigingsmelk te gebruiken. Diegenen die toch verknocht zijn aan reinigingsgels gaan best die zonder zeep kiezen en een thermaal water of een tonic gebruiken om na te spoelen.

Droog de huid door zachtjes te deppen met een papieren zakdoek (geen watten). Het kraantjeswater is een grote vijand van de gevoelige huid want dit is rijk aan kalk en het laat microkristalletjes, die reactie veroorzaken, achter.

Verzorgingen in de apotheek

Kies producten zonder parfum, bij voorkeur zonder bewaarmiddelen, zonder tensio-actieve stoffen en zonder irriterende emulgator. We mogen echter niet uit het oog verliezen dat ondanks de enorme vooruitgang in de ontwikkeling van de producten geen enkele substantie 100% veilig is. De natuurlijke en bio-verzorgingen geven geen garantie op veiligheid. Pomp- en airless flacons vermijden onmiddellijk contact van de handen met het product maar ook de vochtigheid in een badkamer kan de samenstelling beïnvloeden. Deze flacons beperken ook het aantal bewaarmiddelen in het product.

Indien geen enkele voorzorg helpt, stopt ment best tijdelijk alle gebruik ervan. Elk product kan opnieuw , maar afzonderlijk, gebruikt worden met een tussentijd van minstens twee weken na de test. Deze manier neemt tijd maar is misschien de enige oplossing om het veroorzakende product te vinden.

Een gevoelige huid en make-up

Gebruik geen waterproof verzorgingen !

Test de producten op een klein stukje goed gehydrateerde huid om te zien of u ze verdraagt.

De meer vloeibare producten die met de vingertoppen worden aangebracht worden soms beter verdragen dan poeders.

Eens uw make-up is aangebracht, verstuif thermaal water voor een soft finishing touch !