Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is obesitas?

Wat is obesitas?

Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.

Terug naar school: stress bij kinderen

Terug naar school: stress bij kinderen

 Sommige kinderen vinden het spannend om terug naar school te gaan en hun vriendjes terug te zien, voor andere kinderen betekent dit alleen maar angst en stress ! Er bestaan zachte oplossingen om deze stress te bedwingen.

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Met Doel, Tihange, Mol, Dessel en Fleurus telt België in totaal vijf nucleaire sites. Daarnaast bevinden ook de kerncentrales van Chooz (Frankrijk) en Borssele (Nederland) zich dicht bij onze landsgrenzen. Aangezien nucleaire installaties moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorwaarden en regelmatig worden gecontroleerd, is de kans op een ernstig ongeval op een van die sites gelukkig klein.

Acné

Acné

In onze jeugd vertelde men ons dat acne een tienerkwaal was en dat die vanzelf na de pubertijd zou verdwijnen . Nochtans is het zo dat één op de twee vrouwen dertig jaar later nog steeds te kampen heeft met mee-eters en puistjes.

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol is het eerstekeuzegeneesmiddel om pijn of koorts te verlichten (tenzij je allergisch bent, uiteraard!). Het is een geneesmiddel met weinig tot geen bijwerkingen, dat je ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan gebruiken. Compleet veilig? Op voorwaarde dat je het correct gebruikt!

Pagina's